Родно издание включи най-мистериозната напитка в изискана модна фото–сесия. Снимките са реализирани в Париж и са част от специален проект на сп. „Мода”
Това разкри Благовеста Креовска от издателска група „S Media” по време на третото издание на Бакхус FISH Fest. В свое интервю тя разказа за фотосесията, подготовката и пътуването до Париж и обратно в условията на пандемична обстановка.
В рамките на изискания фуд–фест за първи път Маутай България представи нови коктейли в комбинация от вкусни азиатски изкушения.
„Комбинацията на Маутай коктейлите и храната е предизвикателство за всеки кулинар. Скаридите и черупчестите дарове на морето са най-балансираният избор за всеки почитател на умами вкуса.”
Разкри тайната на гурме комбинацията от напитки и кулинарни изкушения Шеф Димо Димов и допълни: „Препоръчвам коктейлите, в които главно действащо лице е мистериозния еликсир.”
Шеф Димо Димов е познат на почитателите на изисканата кухня. Той надгражда кулинарните си умения повече от 20 години в редица страни по цял свят. В Страсбург той работи в един от най-известните ресторанти – “Crocodile”, който тогава е удостоен с две звезди „Мишлен“.
Стилян Краев, един от основателите на Sashimi Bar, разкри тайната в приготвянето на суши и подчерта, че в компанията на Маутай най-ярко се изразяват вкусовете на азиатската кухня.
Александър Симеонов от Nomadbarman и през двата дни изненадваше посетителите на щанда с неочаквани коктейли, като по традиция най-желаният си остана Green Fire с уасаби. Новото попълнение в коктейлната Маутай колекция е изискано бижу с домашно приготвен ликьор от кафе.
Мнозина бяха и желаещите да се включат в предизвикателството, което от Маутай България обявиха преди броени дни. Те опитаха най-мистериозната напитка в света в чист вид и се включиха в надпреварата за наградите – личен урок по приготвяне на коктейли в Маутай център на бул. Витоша 164, бутилка Маутай или порцеланова ваза в духа на Китай са част от наградите. Победителите вече са обявени на страницата на Маутай във фейсбук.