Блог

Рут Колева разкрива тайната на мистериозна напитка

Маутай Рут Колева

Атрактивна презентация на Александър Симеонов впечатли гости и посетители на Sofia Bar Show в столичната зала EFE на хотел Маринела

Преди броени часове, в рамките на престижното събитие, певицата Рут Колева разказа за посещението си в родината на огнения еликсир Маутай. Наскоро тя се се завърна от азиатската държава, където посети дестилерията на фирма Kweichow Moutai в едноименното градче Маотай, провинция Гуейжджоу, югозападен Китай. С вълнение джаз дивата сподели за топлото посрещане, организирано от президента на Kweichow Moutai, Ли Баофан. Гости и посетители на Sofia Bar Show опитаха от легендарното байдзиу, произвеждано от житната култура сорго, следвайки примера на Рут в поднасянето и отпиването от огнения еликсир. Малко по-късно миксологът на Маутай, Александър Симеонов представи напитката пред професионалисти, разкривайки съставките на хитовите коктейли, които ще завладеят летните барове.

Маутай е символ на качество и престиж в Китай. 53-градусовата алкохолна напитка  е най-популярното байдзиу в света. Произвежда се от сорго – вид житна култура, която издържа на засушавания и горещини, може да се отглежда в бедни почви и не съдържа глутен. Маутай е продукт, превърнал се в национален символ за Китай и е най-известната марка байдзиу в света. Moutai Yingbin, представляващ бленд от дестилати с над 1 година отлежаване, Moutai Prince – над три години и Kweichow Moutai – над 5 години отлежали дестилати са и трите вида от напитката на  дипломацията, която се предлага в България. Moutai е резултат от традиционно производство с вековни традиции, който преминава през 8 ферментации и 7 дестилации. Бленд от дестилати, с над 5 години отлежаване в ръчно произведени глинени съдове, придават на напитката плътен аромат с остатъчен после-вкус на какаови зърна. Специалистите откриват над 1200 аромата в огнения еликсир.” 

Това подчерта Симеонов и подкани гостите да опитат най-естествения партньор на умами вкуса – авторско суши, приготвено от шеф-готвача на едноименния ресторант.

ВИДЕО

Свързани статии