Маутай – най-качественото байдзиу продукт на пазара

Ще ни е необходим цял живот, за да разберем мистерията на байдзиу. Това е най-обширната категория от спиртни напитки. 30% е продуктовият дял на байдзиу в световен мащаб. Само си представете това са между 8 и 12 милиарда литра производство. Това предполага огромно разнообразие и възможности. Може да има повече разлики между два вида байдзиу в сравнение с разликата между текила и уиски, например. Ако вие ми кажете, че не харесвате байдзиу, аз ще намеря байдзиу, в което да се влюбите!

Маутай е най-качественото байдзиу продукт, което можете да намерите на пазара. Ето защо, ако го опитвате за първи път, нека това да бъде Moutai Yingbin и да е чисто. Ако например сте любител на опушено уиски, бих ви насърчил да опитате Маутай, защото това е най-близката категория до тази, която познавате. Разбира се специфичната, тръпчива, цитрусова нотка е само част от всичките 1200 вкуса, които експертите откриват в Маутай и това го прави изключително подходящ за перфектния коктейлен микс.

Своята гледна точка с нас сподели
Тиери Хайнс

Един от най-прецизните познавачи на високоалкохолните напитки в света. Той е и сред водещите глобални специалисти в областта на все по-популярната категория спиртни напитки от Китай – байдзиу. Част от екипа на конкурса „Мондиал Брюксел Спирит Селекшън“ - най-реномираният международен конкурс, който ежегодно оценява спиртни напитки от цял свят и присъжда медали и отличия за най-добрите от тях.