Блог

Маутай – Едно несравнимо изживяване

Маутай събитие

МАУТАЙ се консумира в Китай на стайна температура без добавяне на вода или лед, преди, заедно с храната и след това. Сервира се в малки чашки, колкото напръстник – 10-15 мл. При наздравица е редно да изпиете цялата чашка в израз на уважение към домакина.
За да се чукнете с чашката, трябва да я държите в основата с 2 ръце и винаги да се опитвате вашата чашка да е по-ниско.

Първата дегустация на напитката трябва да бъде много внимателна. Отпийте съвсем малка глътка, оставете я бавно да стигне до небцето и да се задържи там преди да преглътнете, за да усетите максимално ароматите.

Ние препоръчваме МАУТАЙ като чиста напитката – на стайна температура. За начинаещите може и с малко лед или малко вода/сода. За отбелязване е, че Маутай се консумира с храна – най-добре се комбинира с пикантни храни, с азиатска кухня, суши и морски дарове.
Подходяща е като аперитив, но и като диджестив с десерти.

В наши дни по света МАУТАЙ се пие и на шотове в барове. Все по-популярни навсякъде по света стават коктейлите на основата на МАУТАЙ. В доста страни вече има специализирани коктейл барове само с МАУТАЙ.

Специалисти твърдят, че МАУТАЙ скоро ще надмине по популярност напитки като текила и кашаса, може би дори ром и джин, особено като шотове и коктейли.

За повече информация вижте тук: https://lozaivino.org/wp-content/uploads/2022/03/1_2022_2_s.pdf