Предизвикателството да се открие точното съчетание от вкусове и аромати

Едно от предизвикателствата в препоръчването на напитка, към китайската и японската кухня е да се открие точното съчетание от вкусове и аромати, които да подхождат на тематичните блюда. Традиционно избираните в България вино, ракия, саке и други високоградусови изкушения успяват да бъдат добър компаньон на всеки екзотичен обяд или вечеря, но те не допълват така колоритно истинския взрив от вкусове, до скоро непознат на българската публика. Запознавайки се с традиционния Маутай, открих точното съчетание, което да разкрепости сетивата и да се превърне в перфектния щрих към огромното разнообразие от нови азиатски вкусове, предлагани у нас.

Своята гледна точка с нас сподели
Александър Симеонов

Основател на най-успешната компания за бармански услуги в България – „Номад Барман". Амбасадор на няколко от най-успешните алкохолни марки.