Блог

Рут Колева отпразнува срещата с публика на живо, вдигайки наздравица с Маутай

Маутай събитие

Певицата откри актуалното издание на Банско Джаз Фестивал заедно с Милица Гладнишка, Камелия Тодорова и група The Fingerstones. Заедно те взривиха сцената с проекта Ladies of Jazz & Soul.

От сцената на най-престижното джаз събитие Рут благодари на публика и организатори и припомни своето фантастично пътуване до Китай, подкрепено от Маутай, България. „Moutai – Spirit Of China много ни помогнаха да стигнем до Китай преди да ни бъде забранено да пътуваме и да се срещаме с публиката. Напомня ми, колко ми липсваше ето това – хора, музика, изкуство, да сме близо един до друг, така че ви благодаря много на всички, че отново сме заедно!“ – сподели от сцената Рут Колева. Успешната изява, аплодирана от хилядите събрали се в подножието на Пирин, талантливата певица, клавира Филип Александров и басиста Светослав Неделчев – Козмо отбелязаха веднага след концерта на щанда на Маутай, България.

Официалният представител на най-мистериозната напитка в света J&M България е партньор на престижния Банско Джаз Фестивал за трета година. Партньорството с организаторите започва по покана на радетеля на фестивала, покойния д-р Емил Илиев. По време на официалното си обръщение към публиката кметът на Община Банско Иван Кадев обяви, че фестивалът от тази година разширява своята социално значима дейност, чрез подкрепа на млади таланти. Специално за целта, в града е изградена втора сцена в градския парк, която е предоставена изцяло на млади творци, които да имат възможност да представят музиката пред публиката на Банско в отделни дневни концерти, всеки ден от 11 часа. Джаз фестивалът в Банско ще продължи осем дни (7-14 август) и в концертите ще се включат множество български и чуждестранни изпълнители. Сред тях са емблематични за родния джаз музиканти – Вики Алмазиду, Вили Стоянов, Ангел Заберски, Стефка Оникян, АКАГА, Васил Петров, Хилда Казасян и други.

В горещите джаз нощи гости и посетители на щанда на Маутай на централния площад в Банско, по традиция ще се насладят на разнообразието от коктейли, в основата, на които е именно знаменитото байдзиу, приготвени от Александър Симеонов и миксолозите на Nomad Barman. В първите вечери от откриването на фестивала истински фурор предизвикаха и знаменитите шотове чист китайски еликсир от напитката на дипломацията в Китай.

Един от изненадващите посетители във втората фестивална вечер бе световно известният български художник Хубен Черкелов. Хубен е популярен със своята живопис. От години той живее и работи в Ню Йорк. Негови произведения са представени в музея Бронкс, Ню Йорк, музея Броган, Флорида, 54-то биенале във Венеция и галерии в Ню Йорк, Бостън, Вашингтон и Шарлот и др. Вече пътува често и за изложби в Азия. Преди броени дни той представи юбилейната си изложба „Капитал“ във Vivacom Art Hall Оборище 5. Мистериозното байдзиу събра Рут и Хубен на импровизирания Маутай бар след последната им среща в Ню Йорк.

Свързани статии